Veel gestelde vragen bij Madame Tussauds Amsterdam

Section Navigation

Veelgestelde vragen


Bereikbaarheid
Bezoek aan Madame Tussauds
Foto's maken
Toegang voor minder valide
Ticket Informatie
Wijze van Betaling
Trade Vragen

Bereikbaarheid

Wat is het dichtstbijzijnde station?

Het Centraal Station van Amsterdam ligt tien minuten lopen bij Madame Tussauds vandaan. Je loopt de voorkant van het station uit over het Damrak naar de Dam. Op de Dam vind je Madame Tussauds tussen de Kalverstraat en het Rokin.

Je kunt ook de tram pakken naar de Dam:
Tram 1, 2, 5, 17 en 20 halte Magna Plaza/Dam.
Tram 4, 9, 16, 20, 24, 25 halte Bijenkorf/Dam.

Waar ligt de dichtstbijzijnde parkeergarage?

Madame Tussauds is ook bereikbaar met de auto. In de buurt zijn verschillende parkeergelegenheden te vinden, waaronder die van de Bijenkorf. De Bijenkorf garage ligt een kleine vijf minuten lopen van Madame Tussauds vandaan. Kijk op
www.bereikbaar.amsterdam.nl voor meer details.

Waar liggen de dichtstbijzijnde in- en uitstaphalte voor touringcarbussen?

In Amsterdam zijn verschillende in- en uitstaphalte voor touringcarbussen te vinden. Op de Dam ligt er een voor het NH Krasnapolsky voor kleinere passagiersbussen. Verder is er ook een in- en uitstaphalte op het Damrak te vinden.
Kijk voor actuele informatie op
www.bereikbaar.amsterdam.nl voor meer details.

Bezoek aan Madame Tussauds

Hoelang duurt een bezoek aan Madame Tussauds Amsterdam?

Een gemiddeld bezoek aan Madame Tussauds duurt een uur en vijftien minuten. Vergeet vooral je camera niet om de belevenissen in Madame Tussauds vast te leggen!

Kan ik bagage meenemen of ergens achter laten?

Helaas is het om veiligheidsredenen niet mogelijk zeer grote tassen of koffers mee te nemen in Madame Tussauds. Zeer grote tassen en koffers kun je kwijt op het Centraal Station van Amsterdam. Tevens kun je met bagage terecht bij 'Drop&go' op de Nieuwe nieuwstraat 14 (zijstraat nieuwendijk).

Kan ik een (huis) dier meenemen?

Helaas is het niet mogelijk (huis)dieren mee te nemen binnen Madame Tussauds.

Mag ik een buggy / kinderwagen meenemen Madame Tussauds in?

Het is mogelijk een buggy of kinderwagen mee te nemen Madame Tussauds. Houdt er wel rekening mee dat er verschillende trappen te vinden zijn in de attractie. Er is geen mogelijkheid de buggy en of kinderwagen ergens op te slaan bij Madame Tussauds.

Hoelang sta ik in de rij voordat ik naar binnen kan?

Madame Tussauds staat bekend om haar rijen voor de ingang. Toch blijkt dat onze gasten niet langer dan twintig minuten in de rij staan als het hoogseizoen is. Via deze site kun je online kaartjes kopen, waarmee je door de VIP-fast track ingang naar binnen kunt. Dit betekent dat je niet in de rij hoeft te staan. Klik hier om kaarten te bestellen

Mag ik de beelden aanraken?

Ja, je mag in contact komen met de beroemdheden, iconen en wereldleiders. Kom voetballen met Ronaldinho, muziek maken met de wereldberoemde DJ Tiësto of loop over de catwalk met topmodel Doutzen Kroes.

Foto's maken

Kan ik mijn camera meenemen?

Als bezoeker van Madame Tussauds kan je zeker een camera meenemen. Ga zingend op de foto met Marco Borsato of fotografeer jezelf in het schilderij de Mona Lisa! Met uitzondering van de receptie (ingang) mag je overal fotograferen en filmen.

Zijn er professionele fotografen in Madame Tussauds aanwezig?

Ja, bij de ingang wordt je meteen op de foto gezet met een van de beelden. Hiermee heb je een mooi aandenken aan Madame Tussauds Amsterdam en haar beroemdheden.

Kan ik foto’s kopen bij Madame Tussauds?

Ja, de foto die bij de ingang wordt gemaakt kan worden gekocht. Behalve deze foto’s is het ook mogelijk een sleutel hanger of een glazen kubus waarin je vereeuwigd staat te kopen.

Toegang voor minder valide

Is Madame Tussauds toegankelijk voor minder valide?

Bij Madame Tussauds zijn rolstoelgebruikers en rollatorgebruikers altijd welkom. Madame Tussauds Amsterdam is echter niet geschikt voor batterij gevoede elektrische rolstoelen of scootmobielen. In verband met strenge voorschriften van de brandweer mogen wij slechts twee rolstoelgebruikers tegelijkertijd toelaten. Daarom raden wij sterk aan van te voren te reserveren.
Bij ons mogen blinde bezoekers gratis naar binnen, begeleiders dienen wel te betalen.

Kan ik mijn blindengeleidehond meenemen?

Helaas is het niet mogelijk een blindengeleidehond mee te nemen Madame Tussauds in.

Ticket informatie

Biedt Madame Tussauds Amsterdam speciale scholenprijzen aan?

Wij hebben speciale prijzen voor scholen. Een bezoek aan Madame Tussauds kost € 8,50 voor zowel scholieren als de begeleiders. Voorwaarde voor deze prijs is dan men kan bewijzen dat het een school is en dat elke tien scholieren één begeleider hebben. Om deze speciale prijs te krijgen, dien je een reservering te maken via

+31 (0) 20 522 10 10

Hoe werkt een kortingsbon met een maximaal aantal personen?

Als u een kortingsbon heeft waar een maximaal aantal personen op staat, geldt de korting per persoon. Geen van onze kortingsbonnen is geldig in combinatie met andere kortingen of in combinatie met het familiepakket. Met een kortingsbon kun je alleen een kaartje kunt kopen aan de kassa en niet via internet.

Heeft Madame Tussauds ook familiekorting?

Madame Tussauds heeft speciale gezinstickets:

Gezinskaart Inhoud Prijs
A twee volwassenen en twee kinderen € 66,50
B twee volwassenen en drie kinderen € 75,50
C twee volwassenen en een kind € 57,50
D een volwassene en twee kinderen € 44,50

Hoe werkt een combinatieticket met The Amsterdam Dungeon?

Bij Madame Tussauds zijn combinatietickets te koop met The Amsterdam Dungeon. Bij de kassa ontvang je een toegangskaartje voor The Amsterdam Dungeon. Dit kaartje is een maand geldig. Dit geldt overigens niet voor een combinatieticket welke via internet wordt gekocht.

Wijze van betaling

Hoe kan ik betalen bij Madame Tussauds?

Aan de kassa kan op verschillende manieren betaald worden: contant, PIN, American Express, Maestro, Master Card en Visa. De betaling van de internettickets kan via internetbankieren (ideal) of via Credit Card.

Welke valuta neemt Madame Tussauds aan de kassa aan?

Euro en de US Dollar

Trade vragen

Ik breng regelmatig groepen naar Madame Tussauds Amsterdam, krijg ik hier korting voor?

Als je regelmatig groepen naar Madame Tussauds brengt, krijg je speciale prijzen. Stuur een mailtje naar info@madametussauds.nl met daarin je adresgegeven en naam van het bedrijf, dan sturen wij je de speciale prijzen toe.