Persbericht: ABBA ON TOUR

Persbericht: ABBA ON TOUR


ABBA on tour; Gerard Joling opent de tijdelijke ABBA tentoonstelling in Madame Tussauds

Woensdag 10 juli 2013. Groot ABBA fan Gerard Joling heeft vandaag de wassen evenbeelden van de beroemde legendes onthuld in Madame Tussauds Amsterdam. De band is slechts drie maanden in Amsterdam te zien waarna ze op doorreis gaan naar een andere locatie van Madame Tussauds.

De vier legendarische musici zijn vereeuwigd in de unieke stijl van de clip van het beroemde lied ‘SOS’ uit 1975. Agnetha en Anni-Frid, de vrouwelijke leden van de groep dragen replica’s van hun markante gele en blauwe minikleren en witte kniehoge laarzen. Benny en Björn zijn te zien in hun opvallende witte outfits uit de jaren zeventig, vol met diamanten en pailletten. Ook dragen ze plateaulaarzen. “De beelden van ABBA zijn echt heel mooi geworden, zij zien er super uit! ABBA is voor mij echt jeugdsentiment, geweldige muziek en veel mooie herinneringen. Mijn droom is dat ik ooit nog eens samen mag optreden met deze geweldige formatie, maar dat zal wel een droom blijven!’’ zegt Gerard Joling.

De wassen beelden zijn op rondreis en na Londen, Wenen en Berlijn nu voor drie maanden in Amsterdam te bewonderen. Medio september vertrekken ze naar Blackpool, Engeland. Ze zijn geproduceerd in de Tussauds Studio’s in Londen waar ze in vier maanden gemaakt zijn door een enorm team van beeldhouwers en kunstenaars.
In Amsterdam kun je met ABBA op de foto in een kleurrijke disco achtige setting.