Persbericht: Captain Jack Sparrow in Madame Tussauds Amsterdam

WERELDWIJDE PIRATEN INVASIE BIJ MADAME TUSSAUDS


Nederland, 12 mei 2011. Madame Tussauds verwelkomt een nieuwe, opwindende aanvulling op de lijst van wereldsterren in was. Johnny Depp, in zijn rol van Captain Jack Sparrow uit Walt Disney’s kaskraker Pirates of the Caribbean, arriveert vandaag in maar liefst negen Madame Tussauds attracties. De aankomst is geheel in piratenstijl; de verbazingwekkend realistische beelden komen wereldwijd aan land in fameuze steden die aan het water liggen. In Amsterdam kwam de flamboyante avonturier vanochtend aan in de legendarische Amsterdamse grachten in een Canal Hopper.

Tijdens deze eendaagse ‘invasie’ verschijnt Captain Jack Sparrow in de historische haven van Hong Kong, aan de oevers van de Chao Phraya rivier in Bangkok, in de legendarische Amsterdamse grachten, op het strand van Coney Island in New York, in een gondola in het beroemde Venetian Hotel in Las Vegas, aan de oever van de rivier Spree in Berlijn, met de Televisietoren op de achtergrond, in de Helende Tuin in het kinderziekenhuis in Hollywood, Los Angeles, en tot slot bij Madame Tussauds in Washington DC, gevolgd door een flashmob van piraten in de binnenstad van de Amerikaanse hoofdstad.

“We zijn bijzonder blij dat Captain Jack Sparrow ons met zijn aanwezigheid vereert aldus Boet Hensen, general manager Madame Tussauds Amsterdam. “We hebben ons beeld van Johnny Depp tot in details veranderd in zijn piratenkarakter, van zijn gevlochten haar tot de ringen aan zijn vingers, van zijn kleurrijke kostuum tot zijn handelsmerk, de bandana. Hij voelde zich helemaal op zijn gemak in zijn sloep maar nu heeft hij onderdak gevonden op het droge, hier bij Madame Tussauds in Amsterdam, in een geweldige piraten setting”.

Een toegewijd team van stylisten en haar- en make-up specialisten had drie maanden nodig om de wassen beelden om te vormen. Captain Jack Sparrow is een van de populairste filmkarakters van de afgelopen jaren en nu is hij tot in de kleinste details in was uitgebeeld.

Jack Sparrow Jack Sparrow