UNIVERSAL PICTURES NEDERLAND en MADAME TUSSAUDS VEREEUWIGEN E.T.

UNIVERSAL PICTURES NEDERLAND en MADAME TUSSAUDS VEREEUWIGEN E.T.


TER ERE VAN DE ALLEREERSTE BLU-RAY RELEASE EN DE 30STE VERJAARDAG VAN DE FAMILIE FILM ‘E.T. The Extra-Terrestrial’

Amsterdam, 12 oktober 2012 – Ter ere van de release op Blu-ray op 24 oktober en de 30ste verjaardag van Steven Spielbergs geliefde familiefilm E.T. The Extra-Terrestrial, brengen zes locaties van Madame Tussauds waaronder Amsterdam, Londen, Berlijn, Sydney, Hollywood en later dit jaar Tokio, een van de meest iconische filmfiguren tot leven. De ster van The Extra-Terrestrial wordt in was vereeuwigd en op maandag 22 oktober 2012 wereldwijd onthuld in Madame Tussauds.

In de Tussauds Studios wordt er door een zeer groot creatief team aan alle zes E.T-beelden gelijktijdig gewerkt, waarbij gebruik wordt gemaakt van een grote verzameling foto’s en filmbeelden om een perfecte gelijkenis te treffen.

Gasten kunnen de plaats van Elliott innemen in de scène waarin E.T. en Elliott op een BMX door de lucht vliegen tegen de achtergrond van een prachtige volle maan. Deze scene is onlangs door fans is uitgeroepen tot het meest gedenkwaardige filmmoment van Universal Pictures.

E.T.-fans kunnen nu deze klassieke scène naast heel veel andere scènes opnieuw beleven met de allereerste release van de digitaal geremasterde film op Blu-ray. Met hierop nooit eerder vertoonde beelden van de filmset en een interview met regisseur Steven Spielberg. De Blu-ray™ Combo Pack omvat ook een dvd van de film. In de Benelux zal er ook een Digibook-versie verschijnen, incl. Booklet, en een speciale cadeauset: een schaalmodel van E.T.’s ruimteschip, met werkend licht en geluid.

“Met veel genoegen verwelkomen we een van de grootste filmfiguren aller tijden in onze wassenbeelden attracties. We zijn er absoluut van overtuigd dat onze gasten deze unieke gelegenheid zullen aangrijpen om te schitteren in een van de beroemdste films die ooit is gemaakt,” aldus Nicky Marsh, hoofd van de afdeling Global Marketing bij Madame Tussauds.

Eddie Cunningham, President, Universal Pictures International Entertainment reageerde als volgt: “E.T. is een van Universals meest iconische en geliefde figuren en de wereldwijde onthulling in oktober van zijn door Madame Tussauds tot leven gebrachte wassen beeld, valt samen met ons 100-jarig jubileum. De interactieve ervaring bij Madame Tussauds, samen met de allereerste release van de film op Blu-ray, zet E.T. in de schijnwerpers en brengt dit onvergetelijke figuur tot leven.”

Samen met E.T. naar de maan vliegen?