Madame Tussauds Amsterdam - Sylvie Meis

Sylvie van der Vaart PNG

Sylvie Meis


Volledige naam: Sylvie Françoise Meis
Bijnamen: Sylvie VdV
Geboren: 13 april 1978, Breda
Bekend als: Fotomodel, actrice en presentatrice
Privé: Is gescheiden van voetballer Rafael van der Vaart
Opvallende uitspraak: “Dát ben ik door mijn ziekte meer gaan doen: in het NU leven.”
Wist je dat: Sylvie mede dankzij haar korte koppie het gezicht van L’Oréal is geworden?

Sylvie Meis begint haar carrière als fotomodel, naast haar hbo-opleiding Personeel & Arbeid.

Als VJ bij popzender TMF wordt ze een echte beroemdheid. Sylvie is behoorlijk ambitieus en ontplooit zich op allerlei gebieden.

Zo speelt ze in 2003 in de televisieserie Costa. In diezelfde periode slaat de vonk over tussen Sylvie en voetballer Rafael van der Vaart.

Ze stappen in 2005 in het huwelijksbootje en verhuizen voor Rafaels werk naar Hamburg. Het stel wordt vaak vergeleken met David en Victoria Beckham.

Net als Victoria, alias Posh Spice, is Sylvie niet van plan achterover te leunen nu ze getrouwd is met een succesvolle voetballer. Ze pakt meteen haar modellencarrière weer op.

En na de geboorte van hun zoontje Damián in 2006 wordt Sylvie als tv-presentatrice de lieveling van het Duitse publiek. Ook na de verhuizing naar Spanje en daarna naar Engeland, waar Rafael voetbalt, blijft ze in Duitsland actief. Een dieptepunt in haar leven is de zomer van 2009: ze blijkt borstkanker te hebben. Omdat dit vroeg ontdekt wordt, slaagt de behandeling.

Haar lange lokken raakt ze kwijt, maar dat weerhoudt haar er niet van om – met pruik op – haar televisiewerk te blijven doen.

Na de chemokuren verschijnt ze, aangemoedigd door haar man, met kort haar in de openbaarheid. Haar nieuwe look slaat enorm aan.

Dat velen haar er ook nog intelligenter door vinden, is mooi meegenomen. Zelf ziet ze haar gekortwiekte kapsel als een bevrijding, al stelt ze nuchter dat ze er echt niet slimmer van is geworden.

In 2013 zijn Rafael en Sylvie gescheiden.

Bespaar op online tickets

De beste MT ticket prijs online - gegarandeerd

Meer informatieEerste sitting van der Vaart side by side van der Vaart

Ook in dit genre