Gwyneth Paltrow

MTA Gwyneth Paltrow Large Alt

Gwyneth Paltrow


“Hoe simpeler dingen zijn, hoe meer geluk ze brengen…”

Volledige naam : Gwyneth Kate Paltrow
Geboren: 27 september 1972, Los Angeles
Bekend als:' actrice
Privé: Getrouwd, moeder van dochter Apple en zoon Moses

Voor een dochter van een televisieproducent en een actrice ligt een carrière in spotlights voor de hand. Gwyneth breekt zelfs haar studie af om te gaan acteren. In 1990 maakt ze haar debuut op het toneel. Een jaar later heeft ze een rol in de film Shout, met John Travolta in de hoofdrol. Ook speelt ze datzelfde jaar de jonge Wendy in de Peter Pan-film Hook van haar peetvader, de regisseur Steven Spielberg. Verschillende kleine rollen volgen, maar pas in 1995 wordt ze echt bekend bij het grote publiek door haar rol in de film Se7en – al is het vooral haar relatie met tegenspeler Brad Pitt die haar op slag internationaal beroemd maakt.

Ook haar volgende liefde, acteur Ben Affleck met wie ze een knipperlichtrelatie heeft, wordt breed uitgemeten in de pers. De vele grote en kleine films waarin ze speelt leveren haar ook erkenning op voor haar werk. Voor haar rol in Shakespeare in Love (1998) krijgt ze op haar 26e zelfs een Oscar. Daarna gaat het even wat minder. De blonde actrice heeft moeite met druk die de prijs op haar legt, waardoor ze naar eigen zeggen de verkeerde films kiest. In 2008 zorgt de kaskraker Iron Man voor haar comeback.

Intussen is ze getrouwd met Coldplay-zanger Chris Martin, met wie ze twee kinderen krijgt. Hoewel ze haar filmcarrière op een lager pitje zet voor haar gezin, zit Gwyneth niet stil. Ze speelt én zingt in verschillende films en tv-series, waaronder Glee, en ze brengt een aantal macrobiotische kookboeken uit. Ook is ze het gezicht van enkele bekende parfum- en modemerken. Een drukke dame dus, maar haar evenbeeld kun je in alle rust bewonderen in Madame Tussauds!

Gwyneth in 2013 door People Magazine is uitgeroepen tot de mooiste vrouw van de wereld?


Bespaar op online tickets

De beste MT ticket prijs online - gegarandeerd

Meer informatie


Ook in dit genre