Robert Pattinson

Robert Pattinson PNG

Robert Pattinson


Volledige naam : Robert Thomas Pattinson
Bijnamen : Rob, RPattz, Bobby Dupea
Geboren : 13 mei 1986, Londen
Bekend als : Acteur en musicus
Privé : Heeft naar eigen zeggen alleen een relatie met zijn hond.

Opvallende uitspraak: “Geef me niet al mijn geluk nu, maar verspreid over 70 jaar.”
Wist je dat… : Robert ook over een geweldige zangstem beschikt? Simon Cowell - bedenker van de talentenshow X-factor - heeft hem zelfs een platencontract aangeboden!

Robert Pattinson wordt bekend als acteur. Na enkele toneelrollen speelt hij in 2005 Cedric Diggory - in Nederland ‘Carlo Kannewasser’ - in Harry Potter and the Goblet of Fire. In 2008 zet de hoofdrol in Twilight hem internationaal op de kaart. In deze fantasyfilm speelt hij Edward Cullen - een vampier die over bijzondere krachten beschikt, nooit slaapt en al 92 jaar lang 17 jaar oud is.

De kritieken zijn lovend. Robert ontvangt zelfs verschillende prijzen, waaronder de Britse award voor ‘Best performance of the year’. Daarmee laat hij grote namen als Tom Cruise en Johnny Depp achter zich.

Maar muziek is zijn eerste liefde. Op zijn derde begint Robert al met pianolessen en vanaf zijn vijfde speelt hij gitaar. Onder het pseudoniem Bobby Dupea is Robert intussen uitgegroeid tot een succesvol muzikant, waar we vast nog meer van gaan horen.

Al valt zijn roem hem af en toe zwaar. Vooral zijn status als sekssymbool maakt het moeilijk om een serieuze relatie aan te gaan. De aantrekkelijke acteur is zelfs uitgeroepen tot sexiest man alive. En dat terwijl hij zich vroeger door zijn oudere zussen nog als meisje liet verkleden…


Ook in dit genre