Madame Tussauds Amsterdam wassen beeld Adele

Amsterdam Adele Large Flash Alt

Adele


“Ik maak geen muziek voor ogen maar voor oren.”

Volledige naam : Adele Laurie Blue Adkins
Geboren: 5 mei 1988, Londen
Bekend als:'singer-songwriter
Privé: Woont samen en is moeder van een zoontje

Haar liefde voor muziek ontstaat wanneer Adele als klein meisje The Spice Girls imiteert. Op haar slaapkamer treedt ze op voor haar jonge moeder - haar vader heeft het gezin dan al verlaten - en haar vrienden. Als Adele 14 is, zingt ze voor het eerst met een echte microfoon en is ze verkocht: dit is haar roeping! Ze volgt een muziekopleiding, tegelijk met Amy Winehouse. Daar leert ze gitaar en piano spelen. Op haar 16e schrijft ze haar eerste nummer Hometown Glory. Na haar examen neemt ze een demo op, die een vriend op Myspace zet. Dat levert veel positieve reacties op én… een platencontract.

Met haar debuutalbum - getiteld 19, naar haar leeftijd – bestormt Adele in 2008 de hitlijsten. Haar cover van Bob Dylans Make You Feel My Love zorgt voor een internationale doorbraak. Bij haar tweede album 21 uit 2010 zijn het vooral haar eigen teksten die indruk maken. Een verbroken relatie is inspiratiebron voor succesnummers Rolling in the Deep, Set Fire to the Rain en Someone Like You.

Met haar gevoelige liedjes en prachtige stem weet Adele veel mensen te raken. Ze doet topnoteringen en verkooprecords van legendes als The Beatles, Michael Jackson en Madonna verbleken en groeit uit tot een van de succesvolste zangeressen ter wereld. Met Skyfall, de titelsong voor de gelijknamige James Bond-film, bewijst ze dat in 2012 opnieuw. Hiermee sleept ze drie prestigieuze prijzen in de wacht: een Grammy, een Golden Globe en een Oscar. Een unieke prestatie, waarvoor ze mede haar vriend en pasgeboren zoontje bedankt. Nu maar hopen dat pril geluk óók inspiratie geeft voor kippenvelnummers.

Wist je dat... Adele nog steeds podiumvrees heeft en regelmatig moet overgeven of een paniekaanval krijgt voor een optreden?


Bespaar op online tickets

De beste MT ticket prijs online - gegarandeerd

Meer informatie


Ook in dit genre