Armin van Buuren bij Madame Tussauds Amsterdam

MTA Armin van Buren Large Flash Alt

Armin van Buuren


Volledige naam: Armin Jozef Jacobus Daniël van Buuren
Bijnamen: AvB, Gaia (pseudoniem)
Geboren: 25 december 1976, Leiden
Bekend als: dj en producent
Privé: Getrouwd met Erika; dochter Fenna en zoon Remy

Opvallende uitspraak : “Ik hield meteen van dance – dat geweldige, rebelse geluid dat zo anders was dan de ‘mooie’ liedjes van daarvoor.”

De kleine Armin groeit op met de meest uiteenlopende muzieksoorten, want zijn vader heeft een brede smaak. Met een krantenwijk bekostigt Armin de aanschaf van lp’s. Vanaf zijn 10e lonkt hij naar de computer van zijn moeder, waarop hij al snel bedreven raakt. Hij vult cassettebandjes met mixen voor vriendjes, tot zijn oom hem muzikale sequensen leert maken. Dan is het hek van de dam. Hij gaat rechten studeren en maakt zijn studie af, ondanks zijn drukke leven als dj vanaf zijn eerste baantje in een discotheek in het derde studiejaar.

Hij valt op door zijn eigen stijl – trance – en het vermogen om een unieke sound te combineren met een oog voor het publiek. Al snel ligt de hele wereld aan zijn voeten, mede door zijn wekelijkse wereldwijde radioshow A State of Trance met minstens 20 miljoen luisteraars. Zijn ongekende succes weet hij moeiteloos vast te houden. Hij sleept de ene na de andere prijs in de wacht en bezet voortdurend de hoogste posities in de dj-wereldranglijsten, zoals vijf keer nummer 1 in DJ Mag op basis van publieksstemmen.

Speciale fans zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Tijdens een optreden in New York in 2009 staan ze met hem achter de draaitafels lekker mee te dansen. En ze verrassen Armin en zijn uitgelaten publiek bij een concert tijdens de koningsvaart na de inhuldiging door onaangekondigd op het podium te verschijnen en Armin uitbundig te begroeten. Ook in 2014 blijft het prijzen regenen. Als die hem telkens een beker opleveren, past Armin eerdaags niet meer in zijn huis!

Wist je dat… broer Eller akoestische versies van Armins muziek uitvoert?


Ook in dit genre