Populairste zangduo Nick en Simon in Madame Tussauds Amsterdam

Nick & Simon MTA large alternative PNG

Nick & Simon


Volledige naam Nick : Nicolaas Maria Schilder
Geboren : 6 november 1983, Volendam
Privé : heeft met vriendin Kirsten een dochter (2011) en zoon (2012)
Bewondert in Simon: zijn stembereik in de hoogte

Volledige naam Simon: Simon Nicolaas Keizer
Geboren: 16 mei 1984, Volendam
Privé: in 2012 getrouwd met Annemarie Hoek
Bewondert in Nick: zijn muzikaliteit (al kan hij geen noot lezen)
Bekend als : zangduo
Opvallende uitspraak: “We krijgen veel te veel waardering voor wat we doen.” (Nick)
Wist je dat… Nick ooit ‘slechts’ 11e is geworden bij de 2e Idols-editie en dat Simon in het achtergrondkoor van Jan Smit heeft gezongen?

Het Nederlandse publiek maakt kennis met de zangers Nick Schilder en Simon Keizer in de reallifesoap van vriend en zanger Jan Smit. In Volendam en omgeving hebben de jongens, die op de middelbare school al klasgenoten waren, dan al naam gemaakt met hun Engelstalige covers van onder andere Simon & Garfunkel. Jaap Buijs, de manager van Jan Smit, ziet wel wat in het duo.

Hij zorgt voor een platenmaatschappij en producers en helpt met het vinden van hun eigen sound: Nederlandstalige ‘volkspop’. In 2006 verschijnt de eerste single Steeds weer, die hun doorbraak betekent. Ook het debuutalbum Nick & Simon wordt goed ontvangen. Vele hits, awards, realitysoaps en televisieprogramma’s volgen!

Met als hoogtepunten de hitsingle Rosanne in 2008, vier nummer 1-hits en een uitverkocht Ahoy in 2009, een rol als coach in kijkcijferkanon The Voice of Holland in 2010, vier keer een bomvol GelreDome met de concertreeks Symphonica In Rosso in 2011, en de bevrijdingsfestivals in 2012 waar ze per helikopter naar toe vliegen.

Het Volendamse zangduo is uitgegroeid tot de meest geboekte act van Nederland. Nick en Simon verschijnen in verschillende tv-reclames, hebben een eigen schoolagenda, een strip in de Tina en zijn regelmatig op meerdere televisiezenders tegelijk te zien. En dankzij een verkiezing van radiozender 100% NL hebben ze nu ook een wassenbeeld bij Madame Tussauds! Tussen de buitenlandse sterren hoeven ze zich daar niet eenzaam te voelen, want ook goede bekenden als Jan Smit en Voice-collega’s Marco Borsato en Van Velzen zijn van de partij…Ook in dit genre