Amsterdam
Menu
Koop tickets

Veelgestelde vragen

 • Wat is het adres van Madame Tussauds Amsterdam?

Dam 20
1012 NP Amsterdam

 • Wat is het dichtstbijzijnde station?

Het Centraal Station van Amsterdam ligt tien minuten lopen bij Madame Tussauds vandaan. Je loopt de voorkant van het station uit over het Damrak naar de Dam. Op de Dam vind je Madame Tussauds tussen de Kalverstraat en het Rokin.

Je kunt ook de tram pakken naar de Dam:
Tram 1, 2, 5, 17 en 20 halte Magna Plaza/Dam.
Tram 4, 9, 16, 20, 24, 25 halte Bijenkorf/Dam.

 • Waar ligt de dichtstbijzijnde parkeergarage?

Madame Tussauds is ook bereikbaar met de auto. In de buurt zijn verschillende parkeergelegenheden te vinden, waaronder die van de Bijenkorf. De Bijenkorf garage ligt een kleine vijf minuten lopen van Madame Tussauds vandaan.
Kijk op www.bereikbaar.amsterdam.nl voor meer details.

 • Waar liggen de dichtstbijzijnde in- en uitstaphalte voor touringcarbussen?

In Amsterdam zijn verschillende in- en uitstaphalten voor touringcarbussen te vinden. Op de Dam kunnen voor het NH Krasnapolsky kleinere passagiersbussen stoppen. Verder is er ook een in- en uitstaphalte op het Damrak te vinden. Kijk voor actuele informatie op www.bereikbaar.amsterdam.nl voor meer details.

Bezoek aan Madame Tussauds

 • Hoelang duurt een bezoek aan Madame Tussauds Amsterdam?

Een gemiddeld bezoek aan Madame Tussauds duurt een uur en vijftien minuten. Vergeet vooral je camera niet om de belevenissen in Madame Tussauds vast te leggen!

 • Kan ik bagage meenemen of ergens achter laten?

Helaas is het om veiligheidsredenen niet mogelijk grote tassen mee te nemen in Madame Tussauds. Grote Tassen en andere bagage kun je kwijt op het Centraal Station van Amsterdam.

 • Kan ik een (huis) dier meenemen?

Helaas is het niet mogelijk (huis)dieren mee te nemen binnen Madame Tussauds.

 • Mag ik een buggy / kinderwagen meenemen Madame Tussauds in?

Het is mogelijk een buggy of kinderwagen mee te nemen Madame Tussauds. Houdt er wel rekening mee dat er verschillende trappen te vinden zijn in de attractie. Er is geen mogelijkheid de buggy en of kinderwagen ergens op te slaan bij Madame Tussauds.

 • Is het mogelijk de begin lift over te slaan en met de trap te gaan?

Zeker. Indien je niet graag een mechanische lift neemt, kan dit bij ons kassa personeel gemeld worden. Iemand zal je dan begeleiden met de trap. 

 • Hoelang sta ik in de rij voordat ik naar binnen kan?

Madame Tussauds staat bekend om haar rijen voor de ingang. Toch blijkt dat onze gasten niet langer dan twintig minuten in de rij staan als het hoogseizoen is. Via deze website kun je online kaartjes kopen, waarmee je door de Fast-Track- ingang naar binnen kunt.

 • Mag ik de beelden aanraken?

Ja, je mag in contact komen met de beroemdheden, iconen en wereldleiders. Kom voetballen met Ronaldinho, muziek maken met de wereldberoemde DJ Tiësto of loop over de catwalk met topmodel Doutzen Kroes.

 • Kan ik mijn camera meenemen?

Als bezoeker van Madame Tussauds kan je zeker een camera meenemen. Ga zingend op de foto met Jan Smit of fotografeer jezelf in het schilderij de Mona Lisa! Met uitzondering van de receptie mag je overal fotograferen en filmen.

 • Zijn er professionele fotografen in Madame Tussauds aanwezig?

Ja, er zijn meerdere momenten in Madame Tussauds dat je met de sterren vereeuwigd wordt! Hiermee heb je een mooi aandenken aan Madame Tussauds Amsterdam en haar beroemdheden.

 • Kan ik foto’s kopen bij Madame Tussauds?

Ja, de foto 's kunnen worden gekocht. Behalve deze foto’s is het ook mogelijk een sleutelhanger of een glazen kubus waarin je vereeuwigd staat te kopen.

 • Is Madame Tussauds toegankelijk voor minder valide?

Bij Madame Tussauds zijn rolstoelgebruikers en rollatorgebruikers altijd welkom. In verband met strenge voorschriften van de brandweer mogen wij echter twee rolstoelgebruikers tegelijkertijd toelaten. Daarom raden wij sterk aan van te voren te reserveren. Lees hier meer over toegang voor minder valide.

Let op: indien wij de reguliere openingstijden hanteren worden er na 16.30 uur geen rolstoelgebruikers meer toegelaten. Kijk hier voor onze actuele openingstijden.

 • Kan ik mijn blindengeleidehond meenemen?

Dit kan, echter is dit alleen mogelijk op afspraak. Bel daarom even met onze reserveringsmedewerker, dan kunnen wij dit op onze agenda vermelden: 020-5230623

 • Biedt Madame Tussauds Amsterdam speciale scholenprijzen aan?

Wij hebben speciale prijzen voor scholen. Een bezoek aan Madame Tussauds kost € 9,50 voor zowel scholieren als de begeleiders. Voorwaarde voor deze prijs is dan men kan bewijzen dat het een school is en dat elke tien scholieren één begeleider hebben. Om deze speciale prijs te krijgen, dien je een reservering te maken via +31 20 5221 010.

 • Hoe werkt een kortingsbon met een maximaal aantal personen?

Als u een kortingsbon heeft waar een maximaal aantal personen op staat, geldt de korting per persoon. Geen van onze kortingsbonnen is geldig in combinatie met andere kortingen of in combinatie met het familiepakket. Met een kortingsbon kun je alleen een kaartje kopen aan de kassa en niet via internet.

 • Heeft Madame Tussauds ook familiekorting?

Madame Tussauds heeft speciale gezinstickets:

Let op! Deze tickets zijn alleen aan de deur te koop.

Gezinskaart

Inhoud

Prijs

A

twee volwassenen en twee kinderen

€ 77.00

B

twee volwassenen en drie kinderen

€ 93,50

C

twee volwassenen en een kind

€ 60,00

D

een volwassene en twee kinderen

€ 57,00

 • Hoe werkt een combinatieticket met The Amsterdam Dungeon?

Bij Madame Tussauds zijn combinatietickets te koop met The Amsterdam Dungeon. Bij de kassa ontvang je een toegangskaartje voor The Amsterdam Dungeon. Dit kaartje is een maand geldig.

 • Hoe kan ik betalen bij Madame Tussauds?

Aan de kassa kan op verschillende manieren betaald worden: contant, PIN, American Express, Maestro, Master Card en Visa. De betaling van de internettickets kan via internetbankieren (iDeal) of via Credit Card.

 • Welke valuta neemt Madame Tussauds aan de kassa aan?

Euro

Trade vragen

 • Ik breng regelmatig groepen naar Madame Tussauds Amsterdam, krijg ik hier korting voor?

Als je regelmatig groepen naar Madame Tussauds brengt, hanteren wij speciale trade prijzen. Stuur een mailtje naar info@madametussauds.nl met daarin je adresgegevens en naam van het bedrijf, dan sturen wij je de speciale prijzen toe.