Skip to main content

Chantal Janzen onthult haar tweede wassenbeeld in Madame Tussauds

Amsterdam, 1 december 2022. Multitalent Chantal Janzen heeft vandaag voor de tweede keer in haar carrière haar beeld onthuld in Madame Tussauds Amsterdam.Dit beeld is geïnspireerd op Chantal haar Eurovision Songfestival presentatie en draagt de beroemde gouden jurk, ontworpen door David Laport.

Eind vorig jaar heeft Chantal twee keer geposeerd voor dit beeld waarbij ze zeer betrokken is geweest bij de keuze van de pose en gezichtsuitdrukking. Tijdens deze sessies zijn er honderden maten gemeten, is de kleur van huid, haar en ogen vastgelegd en zijn er afdrukken van haar handen gemaakt.

Haar beeld is vanaf vandaag te bewonderen in de TV studio van de attractie, waar bezoekers samen met haar een internationale TV show kunnen presenteren. Chantal is hier afgebeeld in een replica van de gouden jurk die ze ook bij het songfestival heeft gedragen, welke modeontwerper David Laport speciaal voor Madame Tussauds heeft gemaakt.

Head of Marketing Annemiek Dolfin; ‘Het eerste beeld van Chantal is gemaakt in 2009. Na jaren in onze attractie te hebben gestaan hebben we een paar jaar geleden het moeilijke besluit moeten nemen dit beeld te verwijderen, omdat de kwaliteit niet meer voldeed aan onze maatstaven. Erg jammer, omdat Chantal zelf nog super actueel was en wat ons betreft thuis hoorde in Madame Tussauds. Het aantal aanvragen voor een nieuw beeld van Chantal was na de verwijdering zo groot dat zij in de top tien van meest aangevraagde beelden verscheen. Dit was voor ons reden genoeg haar opnieuw te benaderen voor een tweede beeld. Wij zijn enorm trots dat Chantal hier weer aan mee wilde werken en dat we haar voor de tweede keer aan onze collectie kunnen toevoegen’.

Chantal;’Ik vind het echt een hele grote eer dat ik een nieuw beeld heb gekregen. Om me te scharen in het rijtje van onder andere het Koninklijk Huis en Justin Bieber met een tweede versie. Het beeld lijkt enorm, ik kan niet wachten om het aan mijn kinderen en man te laten zien. Veel respect voor de beelden makers van Madame Tussauds’.

 

 

Health