Skip to main content

Veelgestelde Vragen

Vind hier het antwoord op je vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@madametussauds.nl of bel ons op + 31 (0) 20-5221010.

Veelgestelde vragen

Wat is het adres van Madame Tussauds Amsterdam?
Dam 20
1012 NP Amsterdam

 

Wat is het dichtstbijzijnde treinstation?
Het Centraal Station van Amsterdam ligt tien minuten lopen bij Madame Tussauds vandaan. Je loopt de voorkant van het station uit over het Damrak naar de Dam. Op de Dam vind je Madame Tussauds tussen de Kalverstraat en het Rokin.

Je kunt ook de tram pakken naar de Dam:
Tram 2, 11, 12, 13, 17 halte Magna Plaza/Dam.
Tram 4, 14, 24 halte Bijenkorf/Dam.

 

Waar ligt de dichtstbijzijnde parkeergarage?
Madame Tussauds is ook bereikbaar met de auto. In de buurt zijn verschillende parkeergelegenheden te vinden, waaronder Q-Park De Bijenkorf. Q-park De Bijenkorf ligt een kleine vijf minuten lopen van Madame Tussauds vandaan. Klik hier voor meer informatie over deze parkeergarage.

 

Waar liggen de dichtstbijzijnde in- en uitstaphaltes voor touringcarbussen?
In Amsterdam zijn verschillende in- en uitstaphalten voor touringcarbussen te vinden. Op de Dam kunnen voor het NH Krasnapolsky kleinere passagiersbussen stoppen. Verder is er ook een in- en uitstaphalte op het Damrak te vinden. Let op: Met ingang van Maart 2018 zal de regelgeving veranderen omtrent touringcars in de binnenstad. Klik hier voor meer informatie.

Ik heb een kortingsbon. Hoe kan ik deze inwisselen?
Als je een kortingsbon hebt waar een maximaal aantal personen op staat, geldt de korting per persoon. Geen van onze kortingsbonnen is geldig in combinatie met andere kortingen of in combinatie met het familiepakket. Kortingsbonnen hebben altijd een geldigheidsduur. Controleer van te voren of je kortingsbon nog geldig is om teleurstelling te voorkomen.

Met een kortingsbon van de Postcode Loterij, kun je hier je tickets met korting bestellen.

 

Ik heb een ticket via een externe partij (bijv. VakantieVeilingen). Hoe kan ik een datum/tijdslot boeken?
Ga naar de ticketpagina en kies hier het €0 Pre-book Ticket. Hier kies je dus zelf de bezoekdatum en tijdslot. Vergeet op dag niet de originele tickets bij de ingang te laten zien.Hoe werkt een combinatieticket met een rondvaart?
Bij Madame Tussauds zijn combinatietickets te koop met een rondvaart. Bij de kassa ontvang je een aparte voucher voor de boottocht. Deze voucher hoef je niet per se op dezelfde dag te verzilveren. De rondvaart wordt georganiseerd door Rederij Lovers. Voor de rondvaart is het niet nodig om vooraf een reservering te maken. Elk half uur vertrekt boottocht. De opstapplaats bevindt zich op de Prins Hendrikkade 25-27, zo’n 10 minuten lopen vanaf Madame Tussauds.Kan ik aan de kassa tickets kopen?
Dit kan, maar dan kunnen we niet garanderen dat je direct naar binnen kunt, mocht het tijdslot vol zijn. Gezien dit regelmatig het geval is, adviseren wij daarom om een ticket via onze website te kopen. Aan de kassa kan op verschillende manieren betaald worden: contant, PIN, American Express, Maestro, Master Card en Visa.

 

Hoe lang duurt een bezoek aan Madame Tussauds?
Een gemiddeld bezoek aan Madame Tussauds duurt ongeveer een uur. Vergeet vooral je camera niet om de belevenissen in Madame Tussauds vast te leggen!Kan ik bagage meenemen of ergens achterlaten?
Je mag uiteraard je bagage meenemen in de attractie. Helaas is het niet mogelijk om koffers en/of grote tassen achter te laten bij ons vanwege veiligheidsredenen. Grote koffers en/of grote tassen kun je kwijt op het Centraal Station van Amsterdam of bij Lockerpoint bij de Beurs van Berlage.

 

Kan ik een (huis)dier meenemen?
Helaas is het niet toegestaan (huis)dieren mee te nemen binnen Madame Tussauds.Kan ik mijn assistentiehond meenemen?
Hulphonden staan wij altijd toe! Wel raden we je aan om buiten de piektijden te komen. Zo ontloop je de grootste drukte en zal het bezoek voor zowel jou als je assistentiehond aangenamer zijn. Indien mogelijk vragen wij je een bezoek met hulphond minimaal 24 uur van te voren aan ons door te geven. Dit kan door te bellen naar 020 5221 010 of door een mailtje te sturen naar info@madametussauds.nl.Mag ik een buggy/kinderwagen meenemen Madame Tussauds in?
Het is mogelijk een buggy of kinderwagen mee te nemen Madame Tussauds. Houdt er wel rekening mee dat er verschillende trappen te vinden zijn in de attractie. Onze medewerkers helpen je graag met tillen indien nodig. Er is geen mogelijkheid de buggy en of kinderwagen ergens op te slaan bij Madame Tussauds.Is het mogelijk de lift in het begin over te slaan en met de trap te gaan?
Zeker. Indien je niet graag een mechanische lift neemt, kan dit bij ons kassa personeel gemeld worden. Iemand zal je dan begeleiden met de trap. Let op: in de vakanties kan het wat langer duren voordat een medewerker je kan begeleiden.Is Madame Tussauds toegankelijk voor mensen met een beperking?
Bij Madame Tussauds zijn mensen met een beperking, rolstoel- en rollatorgebruikers altijd welkom. In verband met strenge voorschriften van de brandweer mogen wij maximaal twee rolstoelgebruikers tegelijkertijd toelaten. Daarom raden wij sterk aan minimaal 24 uur van te voren te reserveren. Dit kan door te bellen naar 020 5221 010 of door een mailtje te sturen naar info@madametussauds.nl. Lees hier meer over de toegankelijkheid voor rolstoelafhankelijke personen.

Kan ik mijn camera meenemen?
Als bezoeker van Madame Tussauds kan je zeker een camera meenemen. Ga zingend op de foto met Adele of fotografeer jezelf in het schilderij van de Mona Lisa! Met uitzondering van de receptie mag je overal fotograferen en filmen. Dit materiaal mag alleen voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden worden gebruikt. Voor het gebruik van dergelijk materiaal voor commerciële doeleinden dient vooraf toestemming te worden verkregen. Zijn er professionele fotografen in Madame Tussauds aanwezig?
Ja, er zijn meerdere momenten in Madame Tussauds dat je met de sterren vereeuwigd wordt! Hiermee heb je een mooi aandenken aan Madame Tussauds Amsterdam en haar beroemdheden.Kan ik foto's kopen bij Madame Tussauds?
Ja, de foto's die in de attractie genomen worden kun je achteraf aanschaffen. Ook hebben wij in de souvenirshop de mogelijkheid om jezelf (samen met familie/vrienden) te vereeuwigen in een glazen kubus.

 

Mag ik de beelden aanraken?
Helaas is het momenteel niet toegestaan onze wassen beelden aan te raken. Dit heeft te maken met onze Covid-19 maatregelen. Natuurlijk mag je wel naast de beelden staan voor een leuk kiekje.

 

Zijn alle beelden die op de website te zien zijn altijd aanwezig?
Het kan gebeuren dat een beeld dat wel op de website te zien is tijdelijk in onderhoud is bij onze Studio's, waardoor dit beeld helaas niet te zien is in Madame Tussauds tijdens uw bezoek.

Waar liggen de dichtstbijzijnde in- en uitstaphaltes voor touringcarbussen?
In Amsterdam zijn verschillende in- en uitstaphalten voor touringcarbussen te vinden. Op de Dam kunnen voor het NH Krasnapolsky kleinere passagiersbussen stoppen. Verder is er ook een in- en uitstaphalte op het Damrak te vinden. Let op: met ingang van maart 2018 is de regelgeving omtrent touringcars in de binnenstad veranderd. Klik hier voor meer informatie.

 

Biedt Madame Tussauds speciale schoolprijzen aan?
Wij hebben speciale prijzen voor scholen. Een bezoek aan Madame Tussauds kost € 9,50 voor zowel scholieren als de begeleiders. Voorwaarde voor deze prijs is dat men kan bewijzen dat het een school is en dat elke tien scholieren één begeleider hebben. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar onze schoolpagina.

 

Ik breng regelmatig groepen naar Madame Tussauds Amsterdam, krijg ik hier korting voor?
Als je regelmatig groepen naar Madame Tussauds brengt, hanteren wij speciale trade prijzen. Hiervoor kun je ons het best . Vermeld daarin de naam en de adresgegevens van het bedrijf.

 

Waar kan ik informatie vinden voor mijn spreekbeurt/werkstuk/presentatie?
Wat ontzettend leuk dat je je spreekbeurt over Madame Tussauds gaat houden! Als je hier klikt, kun je informatie vinden over hoe onze wassen beelden gemaakt worden. Wist je dat dit ongeveer 3 maanden kan duren?!

TIP: Wil je jouw spreekbeurt nog leuker maken? Leen dan een spreekbeurtbox, deze bevat een informatiegids en een aantal voorwerpen. Klik hier voor meer info.

Zoals bij veel bedrijven, houden we de situatie met betrekking tot de uitbraak van Covid-19 coronavirus actief in de gaten en hebben we regelmatig contact met de gezondheidsautoriteiten. Het advies van de gezondheidsautoriteiten is niet gewijzigd, dus ons bedrijf functioneert als normaal en de standaard algemene voorwaarden voor boekingen blijven van toepassing.

De veiligheid en het welzijn van onze gasten en medewerkers is onze prioriteit en we zullen alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen om hun welzijn te garanderen. Als zodanig, en in overeenstemming met algemene richtlijnen voor de volksgezondheid, hebben we verbeterde schoonmaakregimes geïmplementeerd in Madame Tussauds Amsterdam en de beschikbaarheid van handdesinfectieproducten verhoogd. We vragen alle gasten om goede hygiënepraktijken in acht te nemen tijdens hun verblijf bij ons.

Als u van plan bent Madame Tussauds Amsterdam te bezoeken vanuit een gebied dat rechtstreeks door het coronavirus is getroffen EN als u symptomen vertoont die vergelijkbaar zijn met die van het virus (bijvoorbeeld: koorts, hoest, kortademigheid), vragen wij u beleefd ons niet te bezoeken en in plaats daarvan onmiddellijk contact op te nemen met uw plaatselijke gezondheidsinstantie of arts voor verder advies en instructie.