Skip to main content

Veelgestelde Vragen

Stel je vraag via de chat! 

Krijg je niet het antwoord wat je zoekt? Neem dan contact met ons op via info@madametussauds.nl.

Als je al tickets heeft en de datum of tijdslot van je bezoek wilt wijzigen, kun je gebruik maken van onze Booking Portal. Deze dienst is gratis. Je kunt je boeking maximaal 5 keer wijzigen.

 

Veelgestelde vragen

Wat is het adres van Madame Tussauds Amsterdam?
Dam 20
1012 NP Amsterdam

 

Wat is het dichtstbijzijnde treinstation?
Het Centraal Station van Amsterdam ligt tien minuten lopen bij Madame Tussauds vandaan. Je loopt de voorkant van het station uit over het Damrak naar de Dam. Op de Dam vind je Madame Tussauds tussen de Kalverstraat en het Rokin.

Je kunt ook de tram pakken naar de Dam:
Tram 2, 11, 12, 13, 17 halte Magna Plaza/Dam.
Tram 4, 14, 24 halte Bijenkorf/Dam.

 

Waar ligt de dichtstbijzijnde parkeergarage?
Madame Tussauds is ook bereikbaar met de auto. In de buurt zijn verschillende parkeergelegenheden te vinden, waaronder parkeergarage Rokin en Q-Park De Bijenkorf. Deze liggen beiden een kleine vijf minuten lopen van Madame Tussauds vandaan.

 

Waar liggen de dichtstbijzijnde in- en uitstaphaltes voor touringcarbussen?
In Amsterdam zijn verschillende in- en uitstaphalten voor touringcarbussen te vinden. Op de Dam kunnen voor het NH Krasnapolsky kleinere passagiersbussen stoppen. Verder is er ook een in- en uitstaphalte op het Damrak te vinden. Let op: Met ingang van Maart 2018 zal de regelgeving veranderen omtrent touringcars in de binnenstad. Klik hier voor meer informatie.

Het is niet altijd te voorspellen hoe druk het is. Weekenden zijn altijd drukker dan maandag t/m vrijdag. In schoolvakanties is het alle dagen druk. 

Buiten schoolvakanties kun je ons het rustigste bezoeken na 15.00 uur, in schoolvakanties het beste na 17.00 uur.

Ik heb al tickets gekocht via een externe partij of een veilingsite. Hoe kan ik een tijdslot reserveren?
Je kunt via het Pre-Book Ticket op deze pagina kosteloos een tijdslot reserveren.

Ik heb een kortingsbon. Hoe kan ik deze inwisselen?

Als je een kortingsbon hebt waar een maximaal aantal personen op staat, geldt de korting per persoon. Geen van onze kortingsbonnen is geldig in combinatie met andere kortingen of in combinatie met het familiepakket. Kortingsbonnen hebben altijd een geldigheidsduur. Controleer van te voren of je kortingsbon nog geldig is om teleurstelling te voorkomen.

Met een kortingsbon van de Postcode Loterij, kun je hier je tickets met korting bestellen. Heb je elders je tickets gekocht dan kun je hier een datum en tijdslot reserveren. Dit ticket is alleen geldig in combinatie met je eerder aangekochte ticket.

 

Kan ik aan de kassa tickets kopen?
Dit kan, maar dan kunnen we niet garanderen dat je direct naar binnen kunt, mocht het tijdslot vol zijn. Gezien dit regelmatig het geval is, adviseren wij daarom om een ticket via onze website te kopen. Aan de kassa kan op verschillende manieren betaald worden: contant, PIN, American Express, Maestro, Master Card en Visa.

 

Kan ik mijn tijdvenster achteraf wijzigen?
Ja, het is vanaf nu mogelijk om uw tijdslot of bezoekdatum tot 5 keer te wijzigen via onze Booking Portal. Om in te loggen heb je het bevestigingsnummer van uw boeking nodig en het e-mailadres dat u voor de boeking heeft gebruikt.

 

Merlin Annual Pass
Merlin Annual Pass-houders ontvangen aan de kassa 15% korting op de reguliere toegangsprijs.

 

Hoe lang duurt een bezoek aan Madame Tussauds?
Een gemiddeld bezoek aan Madame Tussauds duurt ongeveer een uur. Vergeet vooral je camera niet om de belevenissen in Madame Tussauds vast te leggen!


Kan ik bagage meenemen of ergens achterlaten?
Je mag uiteraard je bagage meenemen in de attractie. Helaas is het niet mogelijk om koffers en/of grote tassen achter te laten bij ons vanwege veiligheidsredenen. Grote koffers en/of grote tassen kun je kwijt op het Centraal Station van Amsterdam of bij Lockerpoint bij de Beurs van Berlage.

Kan ik een (huis)dier meenemen?
Helaas is het niet toegestaan (huis)dieren mee te nemen binnen Madame Tussauds.


Kan ik mijn assistentiehond meenemen?
Hulphonden staan wij altijd toe! Wel raden we je aan om buiten de piektijden te komen. Zo ontloop je de grootste drukte en zal het bezoek voor zowel jou als je assistentiehond aangenamer zijn. Wil je een bezoek met hulphond minimaal 24 uur van te voren aan ons door geven? Dit kan door te bellen naar 020 5221010 of door een mailtje te sturen naar info@madametussauds.nl.


Mag ik een buggy/kinderwagen meenemen Madame Tussauds in?
Het is mogelijk een buggy of kinderwagen mee te nemen Madame Tussauds. Houdt er wel rekening mee dat er verschillende trappen te vinden zijn in de attractie. Onze medewerkers helpen je graag met tillen indien nodig. Er is geen mogelijkheid de buggy en of kinderwagen ergens op te slaan bij Madame Tussauds.


Is het mogelijk de lift in het begin over te slaan en met de trap te gaan?
Zeker. Indien je niet graag een mechanische lift neemt, kan dit bij ons kassa personeel gemeld worden. Iemand zal je dan begeleiden met de trap. Let op: in de vakanties kan het wat langer duren voordat een medewerker je kan begeleiden.


Is Madame Tussauds toegankelijk voor mensen met een beperking?
Bij Madame Tussauds zijn mensen met een beperking, rolstoel- en rollatorgebruikers altijd welkom. In verband met strenge voorschriften van de brandweer mogen wij maximaal twee rolstoelgebruikers tegelijkertijd toelaten. 

Kunnen begeleiders gratis Madame Tussauds bezoeken?

Als je niet zelfstandig door de attractie kan bewegen mag je een begeleider meenemen. Deze mag gratis naar binnen. Wel heeft de begeleider een (gratis) ticket en tijdslot nodig. Dit moet 48 uur van tevoren worden gereserveerd via info@madametussauds.nl

Gratis begeleider

Om van de gratis begeleider regeling gebruik te maken heb je vooraf een reservering nodig. Dit is nodig omdat onze collega’s in de attractie in veel gevallen niet kunnen beoordelen of je wel of niet in staat bent om zelfstandig door de attractie te bewegen. Het gratis begeleider ticket is gebonden aan een betaald entreebewijs en alleen geldig op de vooraf gereserveerde datum en tijd van dat ticket.

Hoe werkt de aanvraag?

Mail naar info@madametussauds.nl op welke datum en welke tijd u onze attractie wilt bezoeken. U kunt één gratis begeleider ticket aanvragen voor elke bezoeker met een (on)zichtbare beperking.  Om misbruik van de regeling tegen te gaan vragen wij u om een document waaruit de beperking blijkt mee te sturen met uw aanvraag. (Bijv. Autipas, gehandicaptenparkeerkaart, verklaring CIZ, OV begeleiderspas etc.) Wij bevestigen uw aanvraag welke u meeneemt naar de kassa van Madame Tussauds. Op vertoon van deze bevestiging krijgt u één gratis begeleider ticket aan de kassa.

Kan ik mijn camera meenemen?
Als bezoeker van Madame Tussauds kan je zeker een camera meenemen. Ga zingend op de foto met Adele of fotografeer jezelf in het schilderij van de Mona Lisa! Met uitzondering van de receptie mag je overal fotograferen en filmen. Dit materiaal mag alleen voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden worden gebruikt. Voor het gebruik van dergelijk materiaal voor commerciële doeleinden dient vooraf toestemming te worden verkregen. 

Gratis video's 
Tijdens je bezoek kun je verschillende unieke video's maken en deze naar je eigen e-mailadres laten versturen. Vergeet je niet te registeren bij aankomst. 


Zijn er professionele fotografen in Madame Tussauds aanwezig?
Ja, er zijn meerdere momenten in Madame Tussauds dat je met de sterren vereeuwigd wordt! Hiermee heb je een mooi aandenken aan Madame Tussauds Amsterdam en haar beroemdheden.


Kan ik foto's kopen bij Madame Tussauds?
Ja, de foto's die in de attractie genomen worden kun je achteraf aanschaffen. Ook hebben wij in de souvenirshop de mogelijkheid om jezelf (samen met familie/vrienden) te vereeuwigen in een glazen kubus.

 

Zijn alle beelden die op de website te zien zijn altijd aanwezig?
Het kan gebeuren dat een beeld dat wel op de website te zien is tijdelijk in onderhoud is bij onze Studio's, waardoor dit beeld helaas niet te zien is in Madame Tussauds tijdens uw bezoek. Op de website staat slechts een selectie van beelden die in Madame Tussauds te zien zijn.

Waar liggen de dichtstbijzijnde in- en uitstaphaltes voor touringcarbussen?
In Amsterdam zijn verschillende in- en uitstaphalten voor touringcarbussen te vinden. Op de Dam kunnen voor het NH Krasnapolsky kleinere passagiersbussen stoppen. Verder is er ook een in- en uitstaphalte op het Damrak te vinden. Let op: met ingang van maart 2018 is de regelgeving omtrent touringcars in de binnenstad veranderd. Klik hier voor meer informatie.

 

Biedt Madame Tussauds speciale schoolprijzen aan?
Wij hebben speciale prijzen voor scholen. Een bezoek aan Madame Tussauds kost € 9,50 voor zowel scholieren als de begeleiders. Voorwaarde voor deze prijs is dat men kan bewijzen dat het een school is en dat elke tien scholieren één begeleider hebben. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar onze schoolpagina.

 

Ik breng regelmatig groepen naar Madame Tussauds Amsterdam, krijg ik hier korting voor?
Als je regelmatig groepen naar Madame Tussauds brengt, hanteren wij speciale trade prijzen. Hiervoor kun je ons het beste mailen via info@madametussauds.nl Vermeld daarin de naam en de adresgegevens van het bedrijf. Je kunt ook een groepsboeking maken via de website.

 

Waar kan ik informatie vinden voor mijn spreekbeurt/werkstuk/presentatie?
Wat ontzettend leuk dat je je spreekbeurt over Madame Tussauds gaat houden! Als je hier klikt, kun je informatie vinden over hoe onze wassen beelden gemaakt worden. Wist je dat dit ongeveer 3 maanden kan duren?!

Ik wil een tijdslot boeken voor The Amsterdam Dungeon;

Klik HIER voor het bookingportal

Het adres van The Amsterdam Dungeon is Rokin 78, dit is op nog geen 5 minuten lopen van Madame Tussauds. 

 

Ik wil een tijdslot boeken voor THIS IS HOLLAND;

https://www.thisisholland.com/nl/tickets
Stap 1: Kies het ‘REGULAR TICKET’
Stap 2: Kies uw datum, tijd, aantal tickets
Stap 3: Voer na betaalknop de code in die ONDER de barcode staat
Stap 4: Voer uw gegevens in: naam en emailadres
Stap 5: Druk op ‘bestel nu’ en de tickets worden per mail naar u verstuurd

Het adres van THIS IS HOLLAND is; Overhoeksplein 51 Amsterdam. Aan de IJ-zijde van station Amsterdam Centraal vertrekt elke 4 minuten een gratis pont (Veer F3-Buiksloterweg) die je binnen 3 minuten naar Noord brengt.

 

Hoe werkt een combinatieticket met een rondvaart?
Bij Madame Tussauds zijn combinatietickets te koop met een rondvaart. Op je aankoop ticket staat een UNIEKE code (ticket ID) voor Lovers welke je kunt verzilveren op www.lovers.nl/merlin

Je selecteert hier het aantal tickets en het tijdslot. Hierna kun je de UNIEKE code invullen. Druk op kopen en de tickets worden naar je e-mail adres verstuurd. 

De opstapplaats voor de boottocht bevindt zich op de Prins Hendrikkade 25-27.

 

Health