Lionel Messi

MTA Lionel Messi Large Flash Alt

Lionel Messi


“Ik ben kritischer op mezelf dan wie dan ook.”

Volledige naam : Lionel Andrés Messi Cuccittini
'Bijnamen : Leo, of La Pulga (de vlo)
Geboren : 24 juni 1987, Rosario, Argentinië
Bekend als : Voetballer (spits)
Privé : Relatie met Antonella Roccuzzo, zoon Thiago

Het verlegen jongetje Leo Messi blinkt al jong uit in één ding: voetballen. Zo stil als hij is in gezelschap, zo opvallend is hij op het veld. Leo, zoon van een schoonmaakster en een metaalarbeider, speelt al op zijn 5e bij Grandoli, gecoacht door zijn vader. Zijn held is landgenoot Maradonna.

Als hij 8 jaar is, ziet de plaatselijke profclub Newell’s Old Boys wat hij in zijn mars heeft. Dan gaat het snel. In 2000 geeft FC Barcelona de 13-jarige Leo een contract. En al is dat geschreven en ondertekend op een servetje, het is menens: hij verhuist naar Spanje. De club helpt Leo’s carrière in de lift, onder meer met dure hormoonbehandelingen voor zijn groeistoornis. Hij wordt uiteindelijk 1 m 69 en gebruikt zijn lengte heel behendig, vandaar zijn bijnaam ‘de vlo’.

Wist je dat… Messi veel tijd besteedt aan het spelen in reclamefilmpjes?

In 2004 debuteert hij dankzij trainer Frank Rijkaard op zijn 16e in Barcelona’s eerste elftal. Sindsdien is de nummer 10 kampioen records vestigen: als topscorer aller tijden in verschillende leagues en als maker van hattricks is hij onovertroffen. Ook is hij de bestbetaalde voetballer ter wereld en volgens velen de allerbeste.

Privé zit het eveneens mee. De mooie Antonella Roccuzzo, het nichtje van zijn beste vriend Lucas, kent hij al sinds ze beiden 5 waren. In 2008 slaat de vonk tussen hen over. De voedingswetenschapster, die niks van media-aandacht moet hebben, schenkt in 2012 het leven aan hun zoontje Thiago. Wat wil je nog meer? Ietsje minder blessures, verzucht hij eind 2013, want in dat jaar heeft hij het niet getroffen. En op termijn wil hij terug naar Argentinië. Spelen bij de club die hem ontdekte: Newell’s Old Boys. Daar zullen ze vast zielsgelukkig zijn met La Pulga.


Bespaar op online tickets

De beste MT ticket prijs online - gegarandeerd

Meer informatie


Ook in dit genre