Skip to main content

MARVEL© AVENGERS

Ga de strijd aan tegen het kwaad met jouw favoriete superhelden!

DSC3869

Ontdek de Marvel Avengers bij Madame Tussauds Amsterdam

Ben jij een fan van MCU, de Marvel Cinematic Universe? Gaat je hart sneller kloppen als er weer een nieuwe superheldenfilm in de bioscoop draait? Misschien zijn het vooral je kinderen die gek zijn op Marvel. Grijp dan nu je kans en bezoek Madame Tussauds in Amsterdam. Alle Marvel Avengers kun je daar met eigen ogen zien. Ken je ze nog niet, lees dan vooral verder. We vertellen je graag meer over de wereld van Marvel Avengers. Het is goed om te weten dat Marvel verder gaat dan alleen maar films en tv-series. Het hele concept achter Marvel is afkomstig uit stripboeken die in de Verenigde Staten al decennia lang zeer populair zijn. Aan de hand van vragen en hoofdpersonen laten we je een kijkje nemen in de wonderbaarlijke wereld van Marvel Avengers.

Wie zijn de Avengers?

De Avengers zijn een groep superhelden, die elk te herkennen zijn aan hun karakteristieke kostuums en maskers. Zij beschermen de wereld tegen schurken met bovennatuurlijke krachten en bedreigingen die van buiten de aarde komen. Ze vallen onder de verantwoordelijkheid van S.H.I.E.L.D., een internationale organisatie die met goedkeuring van de Verenigde Naties opereert. S.H.I.E.L.D. staat voor Strategic Homeland Intervention, Enforcement en Logistics Division.

Wie zijn de oorspronkelijke Avengers?

Nick Fury van S.H.I.E.L.D. is de oprichter van de Avengers. De oorspronkelijke Avengers zijn

 • Iron Man (Tony Stark)
 • Thor (Noorse God van de Donder)
 • Hawkeye (Clinton Barton)
 • De Hulk (Bruce Banner)
 • Captain America (Steven Grant Rogers)
 • Black Widow (Natasha Romanoff)

Hoe werd de organisatie van de Avengers gevormd?

Het vorige hoofd van S.H.I.E.L.D., Phil Coulson, benadert vlak voor zijn dood Nick Fury, zijn beoogde opvolger. De buitenaardse dreiging neemt immers toe en er is behoefte aan een speciaal team met superkrachten. Nick Fury weet Captain America en Iron Man hiervoor te strikken en bouwt de Avengers-organisatie verder uit.

Zijn de Avengers superhelden?

Ja, alle Avengers zijn superhelden. Ze hebben allen een karakteristiek kostuum en masker en beschikken allemaal over superkrachten waardoor ze beter in staat zijn om schurken met bovennatuurlijke krachten en buitenaardse bedreigingen te weerstaan. Elke Marvel Avenger heeft zijn eigen specifieke krachten en dat zorgt ervoor dat ze tezamen een bijzonder goed team zijn.

Wie behoren tot de Marvel Avengers?

In de volgende sectie gaan we dieper in op de persoonlijkheid en de superkrachten van een aantal personages uit de Marvel Avengers films en comics.

 

Iron Man

Iron Man

Iron Man, of Tony Stark, is een briljante uitvinder. Hij heeft van zijn ouders Stark Industries geërfd en tijdens een trip in het buitenland wordt hij gevangen genomen door een rebellenleider en gedwongen om wapens te maken. Samen met een andere gevangene, Yinsen, creëert hij een kostuum dat hem superkrachten geeft. Na zijn ontsnapping neemt hij de identiteit van Iron Man aan. Wat kan Tony Stark met zijn kostuum?

 • Zijn kostuum geeft hem bovennatuurlijke kracht en de mogelijkheid om te vliegen
 • Door zijn kostuum functioneren zijn zintuigen op bovenmenselijke capaciteit
 • Zijn intelligentie is bijzonder hoog
 • Zijn kostuum is uitgerust met kunstmatige intelligentie

Meet je superpowers aan die van Iron Man in Madame Tussauds Amsterdam.

Captain America

De echte naam van Captain America is Steve Rogers. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wilde Rogers in dienst van het leger gaan, maar werd afgekeurd. Echter, hij kreeg een superserum toegediend, dat hem genetisch modificeerde met superkrachten als gevolg. Tijdens een missie in 1945 viel hij in de Poolzee, waardoor hij in een soort halfbevroren toestand terechtkwam. Jaren later vond men hem en wist men hem te ontwaken. Daarna voegde hij zich bij de Avengers. Wat kan Captain America?

 • Hij heeft een geweldig uithoudingsvermogen
 • Zijn schild, gemaakt van vibranium, is onverwoestbaar
 • Hij heeft bovenmenselijke kracht en beschikt over martial arts skills
 • Hij kan bijzonder goed strategisch plannen

Pak het schild van Captain America en ontdek je eigen superkrachten in Madame Tussauds Amsterdam!

Loki

Loki

Loki is geen onderdeel van de Marvel Avengers, maar komt in zoveel verhalen en films voor, dat hij speciale aandacht verdient. Hij is een god uit het Noorse pantheon en eigenlijk het zwarte schaap, de bedrieger en de tegenstrever van de godenfamilie. Hij is jaloers op Thor en wil bovendien de alleenheerser van Asgard, het godenrijk, en de aarde worden. De Avengers zijn juist opgericht om bedreigingen als die van Loki het hoofd te bieden. Welke krachten heeft de god Loki?

 • Een bijzonder lange levensduur
 • Hij kan tussen dimensies reizen
 • Hij heeft goddelijke, en dus bovennatuurlijke kracht
 • Hij is telepathisch, kan vliegen en zich astraal projecteren

Thor

Thor, of Thor Odinson, is de god van de Donder uit het Noorse pantheon. Hij is de zoon van oppergod Odin en de broer van Loki. Zijn goddelijke wapen is de hamer Mjölnir. Nadat hij door zijn broer en vijand Loki verraden was, sloot hij zich aan bij de Avengers. Waartoe is Thor in staat?

 • Zijn kracht, snelheid, reflexen, weerstand en uithoudingsvermogen zijn letterlijk bovenmenselijk
 • Als hij vecht, komt hij in een staat van zogenaamde krijgerswaanzin, wat zijn krachten alleen maar vergroot.
 • Zijn hamer Mjölnir is in staat om vrijwel alles te vernietigen en kan ook poorten naar andere dimensies openen.
 • Hij kan het weer beïnvloeden

Beïnvloed de omgeving in Madame Tussauds Amsterdam in jouw poging Mjölnir op te tillen. Zet het bos in vuur en vlam en voel de aarde in beweging komen.

 

 

Hulk Set

De Hulk

De groene kolos Hulk met zijn immense spierbundels is een van de populairste en oudste Marvel-creaties. Oorspronkelijk heette hij Bruce Banner, een wetenschapper die onderzoek deed naar de invloed van straling op mutaties. Toen hij zichzelf blootstelde aan gammastraling en zichzelf injecteerde met een speciaal serum, veranderde hij in de Hulk. In eerste instantie had hij zijn transformatie en zijn krachten niet onder controle. Later bleek hij hiertoe wel in staat en sloot hij zich aan bij de Avengers. Wat mag je van de Hulk verwachten?

 • Als Bruce Banner is hij een briljante geest
 • Als Hulk beschikt hij over enorme lichamelijke kracht en een bovennatuurlijk genezend vermogen
 • Hoe kwader de Hulk wordt, hoe groter zijn kracht

Heb jij dezelfde krachten als De Hulk? Lukt het jou de auto op te tillen?

Veelgestelde vragen over Marvel Avengers

1. Waar bevindt zich Avengers Campus?

Avengers Campus is onderdeel van Disney California Adventure in Anaheim, Californië.

2. Welk lid van het Avengers-team is nu dood?

Hoewel in de MCU het nog wel eens voorkomt dat dode superhelden in werkelijkheid niet dood zijn, moeten we toch toegeven dat Vision, Quicksilver, Black Widow en Tony Stark, Iron Man, niet meer onder de levenden zijn.

3. Welk lid van Avengers sterft in Avengers: Infinity War?

In Avengers: Infinity War hebben we afscheid moeten nemen van Vision, Winter Soldier, Falcon, Black Panther, Nick Fury en Scarlet Witch.

4. Hoeveel Avengers films zijn er uitgebracht?

Op dit moment zijn er vier Avengers-films uitgebracht:

 • Avengers
 • Age of Ultron
 • Avengers: Infinity War
 • Avengers: Endgame

5. Wordt Secret War de vijfde Avengers-film?

Hier is nog niets definitiefs over te zeggen. Het feit dat het verhaal van de Avengers zich nu ook in een multiversum afspeelt, maakt de kans groot dat Endgame niet de laatste film is.

6. In welke Avengers-film speelt Spiderman mee?

Spiderman maakt ook deel uit van de MCU. Uiteraard heeft hij eigen films, maar hij komt ook kijken in Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.

7. Waarom vochten de Avengers in Civil War?

Centraal in het plot van Civil Wars staan de Sokovia Akkoorden. Acceptatie van deze Akkoorden betekent dat de Verenigde Naties zeggenschap krijgen over superhelden. De Avengers waren hierover verdeeld.

8. In welke Avengers-film speelt Tom Holland?

Tom Holland is de huidige vertolker van Spiderman. Spiderman speelt mee in Civil War, Infinity War en Endgame.

9. Waar worden de kostuums van de Avengers gemaakt?

De meeste Avengers-kostuums worden gemaakt in India.

10. Waar wonen de Avengers?

De Avengers wonen aan Fifth Avenue in New York, in het Avengers Mansion.

11. Leven de Avengers en de X-Men in hetzelfde 'universum'?

Een ander belangrijk superheldenteam zijn de X-Men. Zij leven in hetzelfde universum als de Avengers en in de comics strijden ze regelmatig zij aan zij.

12. Wat is de volgorde van de Avengers-films?

Deze volgorde is zowel chronologisch als op datum van release:

 • Avengers (2012)
 • Age of Ultron (2015)
 • Avengers: Infinity War (2018)
 • Avengers: Endgame (2019)

Daarnaast kent de MCU nog zeker 25 andere films en een aantal tv-series.

Beleef de Marvel Avengers Experience bij Madame Tussauds in Amsterdam

Heb je al zin om alle Marvel Avengers superhelden in bijna levende lijve te ontmoeten? Dat kan bij Madame Tussauds in Amsterdam. Hier vind je een speciale Marvel Avengers afdeling. Neem je camera mee en maak de mooiste selfies met je superhelden. Het is verstandig om je tickets van tevoren online te bestellen.

Thor

Thor is een superheld die voor het eerst verscheen in Journey into Mystery. Als god van donder en bliksem heeft hij onmenselijke krachten! Thors bekendste wapen is zijn donderhamer Mjolnir.

Madame Tussauds Amsterdam, MARVEL© AVENGERS

Loki

Loki is een fictief personage dat in de Amerikaanse strips van Marvel Comics verschijnt. Hij is de adoptiebroer en aartsvijand van Thor.

Madame Tussauds Amsterdam, MARVEL© AVENGERS

Hulk

De Hulk ontstond nadat kernfysicus Robert Bruce Banner per ongeluk werd blootgesteld aan een dosis straling van een experimentele bom die hij maakte. Sindsdien, elke keer als Bruce boos wordt, verandert hij in de Hulk!

Madame Tussauds Amsterdam, MARVEL© AVENGERS
Health