Skip to main content

COMING SOON! FREEK VONK

Freek Vonk komt in was in Madame Tussauds Amsterdam!

Amsterdam, 20 maart 2024 - Dwars door de wildernis, voorbij het Museumplein en onderweg naar de Dam… Met trots kondigt bekende attractie Madame Tussauds Amsterdam haar nieuwste toevoeging aan. Het gaat om niemand minder dan de meest bekende Nederlandse bioloog: Professor dr. Freek Vonk. Na onderzoek onder jonge kids kwam Freek Vonk als meest gevraagde persoon naar voren en nu worden deze wensen eindelijk werkelijkheid! Het wassenbeeld zal dit najaar onthuld worden.

Freek Vonk, o.a. hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam, is de meest bekende avonturier en bioloog van Nederland. Hij is gespecialiseerd in slangengif en slangenbeten. Freek maakt al jaren verschillende televisieprogramma’s, zoals Freeks Wilde Wereld (NPO Zapp, VPRO) en Freeks Jungle School (NPO Zapp, BNNVARA), waarin hij onder andere op zoek gaat naar de meest bijzondere dieren ter wereld. Ook is hij Chief Scout van Scouting Nederland, heeft hij zijn eigen maandelijkse tijdschrift (Wild van Freek) en wordt hij geroemd om zijn spectaculaire en leerzame liveshows. Zijn missie is iedereen op een wonderlijke manier bewust te maken van de schoonheid van de natuur en kwetsbaarheid van de aarde.

Freeks Base Camp 
Freek was zelf erg betrokken bij het proces van zijn eigen wassenbeeld: in een drie uur durende sessie is de pose van het beeld bepaald, zijn al zijn maten opgenomen, details vastgelegd en honderden foto’s genomen. Zelfs zijn littekens en haaienbeet op zijn arm worden getoond op het wassenbeeld.

Het beeld van Freek zal in ‘Freeks Base Camp’ staan, waar je samen met Freek op avontuur kan gaan! Naast het wassenbeeld valt er nog veel meer te ontdekken.

"Holy Moly!!! Een wassenbeeld? Een levensechte Freek Vonk in Madame Tussauds Amsterdam? Dat was zo’n beetje mijn eerste reactie toen ik werd gevraagd of ik mee wilde werken! Natuurlijk hoefde ik niet lang na te denken, want wát een eer om straks tussen zoveel iconische figuren te schitteren! Ik heb altijd al gezegd dat ik mezelf het liefste in tien stukjes zou willen opsplitsen, zodat ik op meerdere plekken tegelijk kan zijn…. De eerste stap is nu gezet! Stilzitten is natuurlijk niet mijn meest favoriete bezigheid, maar ik denk dat de Freek in Madame Tussauds Amsterdam daar straks geen problemen mee zal hebben! Ik kan niet wachten om deze Freek dit najaar 'in het echt' te ontmoeten en wie weet welke avonturen we samen kunnen beleven..." zegt Freek Vonk.

Madame Tussauds Amsterdam is enorm blij dat we voor de jongste kinderen en families een Freek Vonk wassenbeeld gaan onthullen. Freek is erg geliefd bij deze doelgroep. Dit komt door zijn enorme enthousiasme en vermogen om op een begrijpelijke manier veel te kunnen vertellen over dieren en de natuur. We hopen dat dit levensechte wassenbeeld niet alleen een eerbetoon is aan zijn werk voor de natuur en dieren, maar ook jonge bewonderaars inspireert om hun eigen avonturen na te jagen” zegt Quinten Luykx, General Manager Madame Tussauds Amsterdam.

Wil je Freek Vonk en zijn kameraden van dichtbij bekijken? Dan zul je nog even geduld moeten hebben aangezien het wassenbeeld dit najaar onthuld wordt. Wil je in de tussentijd alvast een kijkje nemen in Madame Tussauds Amsterdam en Beyoncé, Einstein en Obama gedag zeggen? 

Neem alvast een kijkje in Madame Tussauds Amsterdam
Health