Skip to main content

NIEUW! Shrek

-

Madame Tussauds onthult wassenbeeld populaire DreamWorks animatieheld Shrek

Amsterdam, 28 maart 2024 - Madame Tussauds Amsterdam kondigt met trots de onthulling van het wassenbeeld van het geliefde DreamWorks animatiefilm-icoon Shrek aan. De attractie brengt hiermee een eerbetoon aan het internationaal bekende en iconische figuur, die al vele generaties met zijn humor en unieke kijk op het leven heeft geboeid en geïnspireerd. Fiona, de geliefde van Shrek, werd al eerder toegevoegd aan de collectie van Madame Tussauds Amsterdam. Shrek kwam in 2015 al even op bezoek, maar na een liefdevolle hereniging tussen het koppel, is ook Shrek vanaf nu voor klein en groot in Madame Tussauds Amsterdam te bewonderen.

De officiële onthulling van het wassenbeeld van Shrek vond plaats op 26 maart. Voorafgaand aan de bekendmaking werd het wassenbeeld van Shrek al in Amsterdam gesignaleerd. Terwijl Fiona in Madame Tussauds Amsterdam op de uitkijk stond, vond Shrek met een grote bos rode rozen in de hand de weg naar zijn geliefde. Na een liefdevolle hereniging voegde hij zich definitief bij Fiona en Gingy, in het moeras van de attractie.

Het wassenbeeld van Shrek toont een grote gelijkenis met het culturele icoon van de geliefde franchise. Met zijn karakteristieke oren, brede glimlach, kenmerkende groene ‘oger’-huid en grote postuur, steelt hij de show. Zijn wassenbeeld komt bij Fiona en Gingy te staan op de filmafdeling van Madame Tussauds Amsterdam.

"Met veel enthousiasme en trots introduceren we het nieuwste lid van onze wassenfamilie: Shrek! Madame Tussauds Amsterdam is verheugd om dit iconische figuur te verwelkomen binnen onze unieke en diverse collectie,” zegt Quinten Luykx, General Manager Madame Tussauds Amsterdam. “Deze onthulling markeert niet alleen een hereniging van het betoverende ‘oger’-duo Shrek en Fiona, maar biedt bezoekers een unieke kans om zich onder te dompelen in de magische wereld van Shrek. We nodigen iedereen uit om langs te komen voor een Shrek-experience in Madame Tussauds Amsterdam!"

Het wassenbeeld van Shrek is vanaf 28 maart permanent te bewonderen in Madame Tussauds Amsterdam, waar fans van over de hele wereld de kans krijgen om het iconische animatie-icoon in zijn moeras te bewonderen.

Boek nu!
Health