Skip to main content

Virgil van Dijk

Profvoetballer Virgil van Dijk krijgt wassenbeeld in Madame Tussauds


Amsterdam, 1 oktober 2021. Het wassen evenbeeld van Virgil van Dijk, aanvoerder van het Nederlands elftal en centrale verdediger bij FC Liverpool, zal vanaf 16 oktober in Madame Tussauds Amsterdam te zien zijn.


Ondanks zijn zeer drukke trainingsschema heeft Virgil eind 2019 tijd vrij weten te maken voor een poseersessie voor de beeldhouwers van de Tussauds Studio’s. In een korte sessie zijn honderden metingen genomen en evenzoveel foto’s gemaakt met als doel het beeld voor de EK 2020 te onthullen. Door een langere productietijd van het beeld veroorzaakt doorCOVID-19 is zijn beeld pas nu te zien.

Het imposante beeld staat vanaf 16 oktober 2021 in de sportafdeling van Madame Tussauds Amsterdam. Hij draagt een Liverpool tenue wat aangepast wordt naar het tenue van het Nederlands elftal bij belangrijke wedstrijden. Virgil heeft gezelschap van onder andere voetballer Lionel Messi, schaatser Sven Kramer en kickboxer Rico Verhoeven.

Virgil van Dijk kwam via Willem II, FC Groningen en Celtic uiteindelijk bij Liverpool terecht, waar hij uitgroeide tot een van de beste verdedigers ter wereld. Hij werd aanvoerder van het Nederlands elftal, door The Guardian uitgeroepen tot een van de beste voetballers ter wereld en werd zelfs Europees Voetballer van het Jaar.

Health